doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg w curry

 



Pstrąg w curry


Przepis bazuje na kuchni indyjskiej.

1 kg pstrąga (3 szt. 300 g),
cytryna lub sok cytrynowy,
łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,
szklanka oliwy lub oleju, 1/3 kostki masła osełkowego,
główka czosnku,
przyprawa curry, wegeta, sól.

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), sokiem z cytryny, posypać zieloną pietruszką i wegetą. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie można przygotować masełko czosnkowe.

2. Masełko czosnkowe : Na rozgrzaną małą patelnię wrzucić 1/3 kostki masła osełkowego, zmiażdżone 4-6 ząbków czosnku, kilka szczypt drobno posiekanej pietruszki i szczypiorku, sól i pieprz. Całość mieszać na niezbyt dużym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia masła. Odstawić z ognia.

3. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno oliwę, włożyć do niej drobno pokrojony czosnek, potem rybę obtoczoną w mące. Rybę obsmażyć po obu stronach, oprószając curry każdorazowo przed przełożeniem na drugą stronę.

4. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, polać ponownie rozgrzanym masłem czosnkowym.

Ziemko



SMACZNEGO !!!









       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

2011 rok
2011 rok
2004 rok
2004 rok
2006 rok
2006 rok
obiektlot13061
obiektlot13062
obiektlot13063

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...