doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg na niebiesko

 




Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- sól, wegeta, pietruszka, ocet,
- dwie kostki bulionu warzywnego lub wołowego,

Dipy :
- opakowanie kwaśnej śmietany i jogurtu naturalnego,
- mała cebula, 2-3 ząbki czosnku,
- chrzan tarty, dwa jabłka, odrobina białego wina,
- drobno pokrojona pietruszka i koperek, sól, pieprz, cytryna, cukier,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), wegetą i odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie można przygotować dipy.

2. Dip czosnkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Dodać zmiażdżone 2-3 ząbki czosnku i bardzo drobno posiekaną małą cebulę i natkę pietruszki. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

3. Dip jogurtowo-koperkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Wsypać pęczek drobno pokrojonego koperku i wcisnąć sok z cytryny. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

4. Dip/pasta jabłkowo chrzanowa. Do głębokiego naczynia włożyć dwa starte jabłka, dodając jedną-dwie łyżeczki chrzanu, oraz kilka kropel białego wytrawnego lub pół-wytrawnego wina. Całość wymieszać dodając w razie potrzeby cukru lub soku z cytryny.

5. W naczyniu do gotowania na parze rozpuścić 2 kostki bulionu w ok. 1 litrze wody. Dodać łyżkę soli i dwie łyżki octu. Zagotować. Rybę ułożyć na ruszcie do gotowania na parze, można razem z rybą ułożyć świeże warzywa-marchew, pora, brokuły itp. W razie braku naczynia do gotowania na parze, równie dobrze rybę można ugotować we wrzącym bulionie-dodając odpowiednio więcej wody (tak aby przykryła rybę). Rybę parzyć ok. 20 min, lub gotować 10 min.

6. Gotową rybę ułożyć na dużym półmisku, przyozdabiając warzywami. Na miseczkach zrobionych z liści sałaty ułożyć porcje dipów.

SMACZNEGO !!!

Ziemko
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

natur1
natur2
natur3
natur4
natur5
natur6
natur7
natur8
natur9
natur10
natur11
natur12
natur13
natur14
natur15
natur16
natur17
natur18
natur19
natur120616
natur120615
natur120614
natur120613
natur120612
natur120611
natur120610
natur12069
natur12068
natur12067
natur12066
natur12065
natur12063
natur12062
natur12061
natura13068
natura13067
natura13066
natura13065
natura13064
natura13063
natura13062
natura13061
00381907
00571907
00761907
00851907
k_23_07,,,
k_23_07,,,
01121907
k_23_07,,,
P9072273

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...