doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres xl.pl Konsulting Ziemowit Pirtań, Tarnowo 16, 64-930 Piła Telefon+48 602503256, +48 606697342 Email ziemko@xl.pl

Doradztwo 

 

Doradztwo

Nasze projekty 

 

Nasze projekty

Publikacje 

 

Publikacje

Technologia 

 

Technologia

Pstrąg w migdałach

 




1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
15 dag płatków migdałów,
2 jajka, cytryna, mąka, masło, olej, sól,
estragon, pietruszka i cytryna do dekoracji .

1. Pstrągi umyć i pozbawić skrzeli, skropić od środka i na zewnątrz sokiem cytrynowym, natrzeć solą i szczyptą estragonu lub pietruszką i odstawić na 30 min.W tym czasie można przygotować masełko cytrynowe.

2. Masełko cytrynowe. Na małej patelni rozpuścić 1/3 kostki masła, zetrzeć na tarce skórkę z ok. 1/3 wcześniej sparzonej cytryny dodać do rozpuszczonego masła, wcisnąć sok z całej cytryny, posypać pietruszką, pomieszać i odstawić.

3. Na trzech talerzach przygotować mąkę, wbite i roztrzepane dwa jajka, oraz płatki z migdałów (mogą być starte migdały). Na patelni rozgrzać olej.

4. Rybę dokładnie obtoczyć w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju po obu stronach, aż do osiągnięcia pięknej złotej barwy.

5. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.

Smacznego !
Ziemko
  








Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

zwierz1
zwierz2
zwierz3
zwierz4
zwierz5
zwierz6
zwierz7
zwierz8
zwierz9
zwierz11
zwierz12
zwierz13
zwierz15
zwierz17
zwierz18
zwierz120613
zwierz120612
zwierz120611
zwierz120610
zwierz12069
zwierz12068
zwierz12067
zwierz12066
zwierz12065
zwierz12064
zwierz12063
zwierz12062
zwierz12061
zwierz120613
lania_tarnowo
trzmiel_tarnowo