doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres xl.pl Konsulting Ziemowit Pirtań, Tarnowo 16, 64-930 Piła Telefon+48 602503256, +48 606697342 Email ziemko@xl.pl

Doradztwo 

 

Doradztwo

Nasze projekty 

 

Nasze projekty

Publikacje 

 

Publikacje

Technologia 

 

Technologia

Pstrąg w migdałach

 




1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
15 dag płatków migdałów,
2 jajka, cytryna, mąka, masło, olej, sól,
estragon, pietruszka i cytryna do dekoracji .

1. Pstrągi umyć i pozbawić skrzeli, skropić od środka i na zewnątrz sokiem cytrynowym, natrzeć solą i szczyptą estragonu lub pietruszką i odstawić na 30 min.W tym czasie można przygotować masełko cytrynowe.

2. Masełko cytrynowe. Na małej patelni rozpuścić 1/3 kostki masła, zetrzeć na tarce skórkę z ok. 1/3 wcześniej sparzonej cytryny dodać do rozpuszczonego masła, wcisnąć sok z całej cytryny, posypać pietruszką, pomieszać i odstawić.

3. Na trzech talerzach przygotować mąkę, wbite i roztrzepane dwa jajka, oraz płatki z migdałów (mogą być starte migdały). Na patelni rozgrzać olej.

4. Rybę dokładnie obtoczyć w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju po obu stronach, aż do osiągnięcia pięknej złotej barwy.

5. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.

Smacznego !
Ziemko
  








Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

kawior z palii
kawior z palii
seviche z palii z porem
seviche z palii z porem
sushi z pstrąga
sushi z pstraga
krewetki soute i w tempurze
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
seviche z porem i czerwoną papryką
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii